Duurzaamheid

Dit jaar zijn we eindelijk weer terug om de Arumer Feesten te organiseren maar daarbij moeten wij natuurlijk wel rekening houden met de omgeving die we mogen gebruiken. Daarom ruimen wij elke avond het terrein op en proberen we elk bekertje of stuk afval op te ruimen. Met als doel dat het terrein na afloop schoon is.

ENERGIE
Vanaf 2023 willen wij als organisatie bewuster omgaan met het energieverbruik op de Arumer Feesten. We gaan dan ook dit jaar tijdens het evenement in kaart brengen wat nou precies ons verbruik is. Zodat we volgend jaar bewuster van ons energieverbruik zijn.

Tijdens de op en afbouwfase proberen we zo min mogelijk gebruik te maken van onze aggregaten. 

AFVAL
Tijdens de ArumerFeesten werken wij samen met Visser.frl. Het afval wat tijdens het evenement wordt ingezameld wordt zoveel mogelijk door de afvalverwerker gescheiden. Daarnaast zijn onze plastic bekers dit jaar 100% biologisch afbreekbaar.

WAT KAN JIJ DOEN?
– Een grote vervuiler is CO2 uitstoot. Begin dus bij het begin: Kom op een milieubewuste manier naar ons toe.
– Kom je uit de buurt? Pak de fiets! Die kun je gratis stallen vlakbij de ingang. Woon je verder weg, kom dan met het OV. Op minder dan 5 minuten loopafstand vind je al een bushalte.
– Kom je toch met de auto, zorg er dan voor dat alle zitplaatsen benut worden. Carpoolen is gezelliger, goedkoper en beter voor het milieu.
– Gooi je beker weg in een afvalbak of lever hem in bij de bar. Gooi hem niet op de grond!